Športni park Java v Orehovljah, ki je obiskovalcem znan predvsem po prireditvi Praznik špargljev, bodo tokrat, v soboto 14. 7. 2012 namesto ljubiteljev domačih jedi okupirali ljubitelji težkih, trdih in hitrih ritmov, saj se bo tam odvijal koncert z naslovom Metal day Orehovlje 2012.
Dogodek pripravljata domača heavy metal zasedba EstWind in Turistično športno društvo Orehovlje.

Ideja za organizacijo dogodka take vrste se je porajala že pred dobrim letom, ko je ista naveza na predvečer Praznika špargljev izvedla koncert Rock Šparglji, kjer so nastopile štiri lokalne skupine. Obisk je bil kljub nepredvidljivemu vremenu zelo dober, obiskovalci navdušeni in kmalu se je porajala ideja o samostojnem, večjem dogodku, osredotočenemu na metalsko glasbo.

Tokrat bo Športni park gostil osem glasbenih skupin izbranih preko natečaja, saj želijo organizatorji pokriti čim širši spekter metalskih podzvrsti. Program se bo začel odvijati ob 16:00, ko bo z ogrevanjem obiskovalcev pričel DJ Boco, ki bo  zapolnil tudi premore med menjavanjem skupin, prav tako pa bo  poskrbel za zaključek večera.
Dogajanje na odru se bo pričelo ob 17:00, otvorili ga bodo Loosing Site iz Črnič, ki igrajo deathcore. 
Za njimi bodo oder zavzeli cerkljanski deathmetalci Barehanded, sledijo jim kranjska boginja smrti Morana in goriški rap-metalci Veto.
V nadaljevanju bodo za burjo na odru poskrbeli EstWind, heavy metalci iz domače vasi, z odra pa jih bodo s svojim thrash-death pristopom zapodili tolminski puntarji po imenu Devil's Bridge.

Odersko dogajanje bosta zaključili dve odlični death metal zasedbi in sicer Jeseničani Within Destruction ter goriški Slavocracy.
Dogodek obiskovalcem ne ponuja le glasbenih užitkov, saj bojo na voljo tudi spominske majice, promocijski materijal nastopajočih skupin, hrana, pijača ter možnost brezplačnega parkiranja in kampiranja.
Lahko si obetamo pravo dozo dobre glasbe, druženja in sproščanja, z eno besedo METALA!!!

Majce lahko še vedno kupite in sicer po 10€ + poštnina.

 

black white